joi, 26 mai 2011

Riot III



Să te sperii de moarte e ca și cum te-ai speria de mersul la școală. E ceva inevitabil. Nu mi-e frică de moarte. Dar mă întristează îngrozitor. Gândul că toți cei la care țin vor dispărea și voi rămâne singură pe lume... mă îngrozește. Și că nu voi reuși să le spun fiecăruia tot ce simt la timp. Oamenii sunt slabi în fața trecerii timpului..neputincioși. Oricâtă încredere, putere și voință ar avea în ei, la ce bun..? Când ne ofilim pe zi ce trece și simțim din ce în ce mai rece adierea vântului care, odată, va fi mai puternică decât noi și ne va doborî și vom cădea infinit în groapa fără fund a morții. În loc să își trăiască viața cum trebuie, oamenii se gândesc la cum va fi viața de dincolo. Treziți-vă, nu există așa ceva. Dacă într-adevăr ar exista universuri paralele în care să ne putem continua existența și până la urmă de fapt nu am muri, atunci de ce ar trebui să..murim încă o dată? Doar de dragul de a ne plimba prin timp și spațiu și, cine știe, să ne bălăcim într-o gaură neagră. Hai să fim serioși... E doar o chestie inventată de religie ca să ne facă să credem în Dumnezeu și să ducem o viață liniștită și să nu facem ce nu trebuie. Practic suntem obligați să credem în asta. Gen "dacă nu faci ce scrie în Biblie o să arzi în flăcările Iadului". No shit. Dacă "EL" vroia atât de mult să fie bine pe lume, făcea ca toți oamenii să fie buni. Dar nu. A, și mai e chestia aia cu "Dumnezeu îi lasă pe toți să aleagă". Da, alegi să faci ceea ce trebuie, să fii bun cu ceilalți, să nu bei, să nu te droghezi, să îți păstrezi virginitatea până la căsătorie (ceea ce explică de ce înainte oamenii se căsătoreau atât de tineri:)) ) și primești o pereche de aripi sau ești un criminal infractor păcătos și o să fii aruncat într-un cazan cu smoală și chinuit de un drac cu o furcă ascuțită și o privire diabolică. Ce mai democrație..

7 comentarii:

  1. As indrazni sa spun ca faptul ca poti alege destinatia finala nu inseamna democratie. E doar o iluzie oferita tot de religie ca sa credem ca religia e buna si Dumnezeu la fel. Fiecare crede in ceva, indiferent cine sau ce ar fi.
    Viata de dincolo sau universurile paralele sunt la fel de credibile ca existenta lui Dumnezeu. Dumnezeu nu isi face simtita prezenta in viata noastra, iar cei care il reprezinta adeseori se comporta nedemn de postura in care se situeaza.
    Cu toate astea, respect religia pentru ca sunt oameni care chiar cred in ea si se ghideaza dupa regulile ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Treziți-vă, nu există așa ceva" :) Asta imi aminteste de mine cand aveam eu 18 ani. Din fericire timpul si experientele din viata modeleaza omul cel mai bine. Am scris ceva pe tema asta pe blogul meu, dar am creat doar polemici inutile. Fiecare traieste cum simte si descopera cea ce doreste sa stie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm...viata e mai mult de atat.
    N-ai cum sa fii doar bun sau doar rau.Uneori suntem nevoiti sa fim la limita dintre cele doua,chiar daca nu ne dorim asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Tibi: eram ironica. evident ca nu e democratie in cazul asta.. nu ca in altele ar fi:))
    @KOT: pot trai, simti si descoperi orice si oricum. nu am nevoie sa cred in ceva inventat de altii. asta e parerea mea si nu mi-o schimb. cel mai grav mi se pare ca asta devine o doctrina care pur si simplu ne prosteste. trebuie sa ne folosim creierul si inima, nu doar inima. si apoi putem alege:)
    @fatacareaduceploaia: pai asta e ceea ce zic ei, nu eu. normal ca suntem undeva la limita, dar oricum am fi, e hotararea noastra. adica ar trebui sa fie..

    RăspundețiȘtergere
  5. Universuri paralele.. imi aminteste de serialul Fringe, in caz ca te uiti :)) acolo gasesti o explicatie stiintifica pentru orice chestie, inclusiv religia

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu,dar am auzit:)) hmm m-ai facut curioasa, o sa ma uit:d

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu ar exista EL,nu am exista nici noi.Nu sunt de acord cu tine aici.

    RăspundețiȘtergere